Min lägenhet

20130426-012818 em.jpg

Jag började med att skaffa en bottenplatta som skulle vara mitt golv i lägenheten och sen sågade jag ut ytter-och inneväggar med hål i som dörrar och fönster med hjälp av pusselsågen. Sen så limmade jag fast alla mina väggar efter min ritning. När de var klart så målade jag rummen i färger som jag tyckte matchade varann och var lämpliga till just dom rummen. Sen började jag att göra sängen till sovrummet jag ville ha en stor säng så jag stor en lagom stor träbit sen la jag in lite tyg som en kudde och klädde den med ett tyg. I mitt sovrum ville jag även ha en garderob så jag hittade en lagom hög och bred träkloss och målade den snyggt. Sen började jag med min toalett där skulle jag ha en toalett ett handfat, en dusch, en spegel och ett skåp. Jag använde mig av pusselsågen igen för att såga ut lagom bitar och slipade sedan till dom innan jag målade alla bitar vita och sedan svart för detaljerna. Jag använde mig av en lång skruv till att limma fast tygremmar som ett duschdraperi. Jag fick hjälp med att skära ut en lagom stor spegelbiten och limmade sen fast den jämte handfatet. Köket gjorde jag väldigt enkelt för att min lägenhet inte är så stor, jag sågade ut en träbit och målade den med detaljer för spisen och diskhon och skruvade fast en slags hängare som kran. Jag gjorde inget kylskåp eller frys för sig utan tänker att de är i lådorna under diskbänken. Jag använde en tunn träbit som köksbord med två klossar under och målade de och mina små trästumpar till stolar. Ett skåp över diskbänken satte jag även dit. I mitt lilla vardagsrum fick de plats en soffa med två kuddar, en klocka på väggen, en tv och en bokhylla. Jag har även en liten hall som leder till ett stort fönster där man kan sitta och titta ut på utsikten. Där satte jag upp två tavlor. Under hela arbetet så har jag tänkt på färger och former, vad som matchar och vad som inte gör det. Även vilka färger man ska använda till att måla mina rum och all inredning för att allt ska se så bra ut som möjligt.
I miljösynpunkt så har jag försökt att använda träbitar som redan är utsågade så att man inte behöver börja använda en helt ny träplanka och tyget till duschen kom från resterna av ett linne som en kompis i syslöjden hade gjort.
Jag tycker att jag har gjort ett bra arbete även om jag hade kunnat utnyttja tiden mycket bättre, slutresultatet blev bra men jag hade kunnat inreda med lite mer detaljer för att förbättra resultatet ännu mer.

Tess Zetterlund 9A

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>